Ψώνια στη Ρώμη

Ψώνια στη Ρώμη
Πληροφορίες Ρώμη

Η φήμη της Ρώμης για την ποιότητα επιβεβαιώνεται από τα καταστήματα, τα στούντιο και τις μπουτίκ της. Τα επώνυμα προϊόντα εκπροσωπούνται αξιοπρεπώς αλλά τα φημισμένα δερμάτινα είδη, τα ρούχα, τα αξεσουάρ και τα τρόφιμα είναι αυτά που εκπροσωπούν την ποιότητα των Ιταλικών προϊόντων δίνοντας αξία στα χρήματα.

 

Περιοχές Κλειδιά

Στην Piazza di Spagna ξεκινάει η Via dei Condotti. Αυτή η οδός είναι μία από τις πλουσιότερες της Ιταλίας και ένας από τους καλύτερους δρόμους για ψώνια στη Ρώμη. Είναι η έδρα των κορυφαίων σχεδιαστών της Ιταλίας, όπως των Armani, Prada, Versace, Dolce & Gabbana και Gucci και άλλων αξιοσημείωτων ονομάτων. Σε αυτόν το δρόμο παλαιότερα οι ιδιοκτήτες καταστημάτων χρέωναν είσοδο για να περάσετε την πόρτα του καταστήματος! Ευτυχώς αυτές τις μέρες όλα τα καταστήματα έχουν υπογράψει ένα «gratuito ingresso» που σημαίνει ότι μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημα χωρίς την υποχρέωση να αγοράσετε!

Η Via del Corso είναι ένας πολυσύχναστος πεζόδρομος που εκτείνεται από την Piazza del Popolo μέχρι την Piazza Venezia. Η Via del Corso είναι πολύ δημοφιλής με τους Ρωμαίους και τους τουρίστες και διαθέτει διάσημα καταστήματα, όπως το κεντρικό κατάστημα της Ferrari και της Swarowski Crystal.

Η Trastevere βρίσκεται ακριβώς πάνω από τον ποταμό Τίβερη, στη συνοικία Trastevere της Ρώμης. Ένα μποέμ πνεύμα διαχέει την Τραστέβερε και μπορείτε να χαθείτε στα πολλά δρομάκια της. Εκεί θα βρείτε την υπαίθρια αγορά τροφίμων στην Piazza San Cosimato. Αυτό είναι μια μεγάλη ευκαιρία να παρακολουθήσετε τις τοπικές αγορές των Trasteverians και τις διαπραγματεύσεις με τους πωλητές. Η αγορά αρχίζει περίπου 7:00 π.μ. και κλείνει στις 2:00μμ.

Η Viale Marconi και η Porta Portese είναι πολύ καλή για ψώνια και είναι ιδιαίτερα από δημοφιλής με τους νεότερους μοντέρνους Ρωμαίους. Η περιοχή βρίσκεται λίγο έξω από το κέντρο της πόλης και μπορείτε εύκολα να βρεθείτε εκεί με το μετρό και τη γραμμή Β για Marconi. Είναι περίπου 15 λεπτά μακριά από το Κολοσσαίο.

Στη Piazza Navona, η Via del Governo Vecchio είναι ένα εξαιρετικό μέρος για τους λάτρεις της τέχνης. Στους γύρω δρόμους της υπάρχουν πολλές γκαλερί και καταστήματα με αντίκες.

Υπαίθριες Αγορές

Η μεγαλύτερη υπαίθρια αγορά της Ρώμης είναι η Porta Portese στη Trastevere (Κυριακή 07:00-13:00). Η μόνη αγορά που είναι ανοιχτή τις Κυριακές, είναι η κατάλληλη αγορά για να αγοράσει κανείς αντικέ μπιχλιμπίδια σε καλή τιμή και μετά από παζάρια. Προσοχή στους πορτοφολάδες της περιοχής. Υπάρχουν επίσης λαϊκές αγορές σε πολλά σημεία της πόλης όμως η παλαιότερη και πιο φημισμένη είναι η Campo dei’Fiori (Δευτέρα έως Σάββατο 08:00-13:00), εκεί θα βρείτε από φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ψάρια μέχρι και υπέροχα λουλούδια, Σταθμός Μετρό:Barberini, Γραμμή Α (Πορτοκαλί).

Εμπορικά Κέντρα

Εμπορικό Κέντρο στη ΡώμηΤο παλαιότερο εμπορικό κέντρο των 100 καταστημάτων είναι το Centro Commerciale Cinecittà Due, Viale Palmiro Togliatti 2. Εκεί θα βρείτε ότι μπορείτε να φανταστείτε από αρρώματα μέχρι και παιδικά παιχνίδια. Το TAD, Via Babuino 155A, είναι ένα μικρό πολυκατάστημα που καλύπτει τις ανάγκες σας σε gadgets υψηλής τεχνολογίας και υψηλής αισθητικής μόδα.

Ώρες Λειτουργίας

Τα καταστήματα στη Ρώμη είναι ανοικτά Δευτέρα έως Σάββατο, 09:00-13:00 και 16:00-20:00. Τα supermarket και τα πολυκαταστήματα έχουν συνεχές ωράριο, είναι ανοικτά όλη μέρα, και τις Κυριακές.

Σουβενίρ στη Ρώμη

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία Ρωμαϊκών αναμνηστικών, επισκεφτείτε οποιοδήποτε τοπικό κατάστημα και περιεργαστείτε τα δερμάτινα είδη όπως τσάντες και μπότες. Αγοράστε από οποιαδήποτε αγορά ελαιόλαδο, φρέσκα ζυμαρικά ή χειροποίητο limoncello ως γευστική ανάμνηση του ταξιδιού.

Πληροφορίες για το ΦΠΑ (IVA)

Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξία (IVA) στην Ιταλία είναι 21%. Εάν δεν είστε κάτοικος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξοδέψετε πάνω από €155 για ένα είδος μπορείτε να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων κατά την έξοδο σας από την χώρα. Αυτή η επιστροφή εφαρμόζεται μόνο όταν το κατάστημα έχει κάποιο ειδικό σήμα απαλλαγής φόρου.