Ενοικίαση αυτοκινήτου

Ενοικίαση αυτοκινήτου
Γενικές πληροφορίες Διάφορα χρήσιμα

Συχνές ερωτήσεις

Τι χρειάζεται για να νοικιάσω αυτοκίνητο;
Το μόνο που χρειάζεστε για να κλείσετε το αυτοκίνητό σας, είναι μία πιστωτική ή χρεωστική κάρτα. Όταν παραλάβετε το αυτοκίνητο θα χρειαστείτε:

  • Η Πιστωτική / χρεωστική κάρτα του κύριου οδηγού, με αρκετά διαθέσιμο χρηματικό υπόλοιπο για την εγγύηση του αυτοκινήτου.
  • Η άδεια οδήγησης κάθε οδηγού, την οποία έχει για τουλάχιστον 12 μήνες (συχνά 24).
  • Το διαβατήριό σας και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο ταυτοποίησης το οποίο χρειάζεται να δει η εταιρία ενοικίασης.

Οι διάφορες εταιρίες ενοικιάσεων έχουν διαφορετικούς όρους, οπότε σιγουρευτείτε ότι έχετε ελέγξει τους όρους και προυποθέσεις τους.

Όλα τα τέλη που περιλαμβάνονται στην τιμή ενοικίασης;
Η συντριπτική πλειοψηφία των ενοικιάσεων μας περιλαμβάνουν: Ασφάλεια Κλοπής, Ασφάλεια Ζημιών (CDW), τοπικούς φόρους, προσαυξήσεις αεροδρομίου καθώς και τα οδικά τέλη. Θα πληρώσετε για κάθε «έξτρα» εξοπλισμό κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου σας, μαζί με τα τέλη νέου οδηγού, πρόσθετου οδηγού ή τέλη μονής διαδρομής – αλλά εμείς θα σας εξηγήσουμε οποιεσδήποτε πρόσθετες χρεώσεις, πριν να κάνετε κράτηση του αυτοκινήτου σας. (Παίρνοντας το δικό σας παιδικό καθίσματα ή GPS μπορεί είναι ένας εύκολος τρόπος για να μειωθεί το κόστος σας). Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το τι περιλαμβάνεται, απλά ελέγξτε στο Όροι & Προϋποθέσεις για κάθε αυτοκίνητο που ψάχνετε.
Πόσο χρονών πρέπει να είμαι για να νοικιάσω αυτοκίνητο;
Για τις περισσότερες εταιρίες ενοικιάσεων, το όριο ηλικίας κυμαίνεται μεταξύ 21 και 70 ετών. Αν είστε κάτω από 25 ή πάνω από 70 ίσως χρειαστεί να πληρώσετε επιπλέον τέλη.
Πώς υπολογίζεται η ημέρα ενοικίασης;
Μία ημέρα ενοικίασης είναι 24 ώρες. Ακόμα και αν περάσει μια ώρα παραπάνω από τις 24, θεωρείται μια επιπλέον ημέρα ενοικίασης. Αν για παράδειγμα η παραλαβή είναι 5/2 13:00 και η παράδοση 7/2 12:00, χρεώνεστε 2 ημέρες. Αν όμως η παράδοση είναι 7/2 14:00, χρεώνεστε 3 ημέρες!
Τι πρέπει να προσέξω όταν επιλέγω ένα αυτοκίνητο;
  • Χώρος αποσκευών: Θα απολαύσετε ενοικίαση σας πολύ περισσότερο αν επιλέξετε ένα αυτοκίνητο με άφθονο χώρο για τους επιβάτες και για τις αποσκευές σας.
  • Πολιτική καυσίμων: Δεν σχεδιάζετε να οδηγήσετε πολύ; Μια πολιτική καυσίμων Γεμάτο με Γεμάτο μπορεί να σας εξοικονομήσει πολλά χρήματα.
  • Τοποθεσία: Δεν μπορείτε να βρείτε κάτι πιο βολικό από μια ενοικίαση με παραλαβή ”εντός” αεροδρομίου, αλλά μια ενοικίαση με παραλαβή ”εκτός” αεροδρομίου που θα σας πάει λεωφορείο της εταιρείας ενοικίασης μπορεί να είναι πολύ φθηνότερη.